duminică, 15 ianuarie 2012

Generaţia de Aur şi Steaua anilor 80 au jucat fotbal pentru Kassandra Rotariu


Fotbalişti de legendă ai Naţionalei şi a Stelei 1986, precum şi numeroşi artişti şi ziarişti au participat ieri, în Sala Polivalentă din Capitală, la un eveniment caritabil: au jucat pentru Kassandra, fetiţa de şapte ani a lui Iosif Rotariu, care suferă de o boală a sistemului osos.


"Kassandra va mai avea nevoie de încă 20 de operaţii", a anunţat, înaintea galei de fotbal, Dana Rotariu, mama fetiţei care, până în prezent, a suferit nu mai puţin de 29 de intervenţii chirurgicale! Impresionaţi de problemele Kassandrei, marile glorii ale fotbalului românesc au încins, ieri, o "miuţă" cu scopuri caritabile, care a electrizat publicul numeros prezent în Sala Polivalentă. În finala competiţiei, Generaţia de Aur şi Steaua 1986 s-au luptat "la baionetă" pentru câştigarea turneului la care au mai participat naţionala artiştilor şi cea a jurnaliştilor.

 
"Viteziştii" au câştigat turneul

După un joc electrizant, în care Piţurcă, Belodedici, Bumbescu, Tudorel Stoica, Bărbulescu sau Rotariu pe de o parte, respectiv Prodan, Ganea, Vlădoiu, Prunea, Stelea, Rică Răducanu ori Mihali au încântat tribunele, sub privirile "vigilente" ale arbitrilor Ilie Năstase, Helmuth Duckadam şi Valeriu Argăseală, "viteziştii" s-au impus cu 5-3 (1-2). "Am primit cupa în calitate de căpitan al Stelei 1986, dar acest trofeu îl merită cu prisosinţă toţi cei care au participat la acest eveniment deosebit", a declarat, după decernarea premiilor, Tudorel Stoica. Evenimentul de ieri a avut ca scop strângerea de fonduri pentru Kassandra Rotariu, fetiţă diagnosticată cu osteomielită, boală care afectează sistemul osos. Micuţa Kassandra Rotariu a mărturisit că a emoţionat-o desfăşurarea de forţe ogranizată pentru ea: "Am un pic de emoţii. Cel mai mult îmi place să alerg, să cânt şi să dansez"  

 
Denisa Nechifor: "Nu am mai fost aşa emoţionată de când eram la şcoală"

Denisa Nechifor, iubita lui Cătălin Botezatu, care s-a aflat printre organizatori ne-a declarat că banii strânşi cu ajutorul urnelor au ajuns în posesia părinţilor Kassandrei. "Nu ştim deocamdată câţi bani s-au strâns. Cert este că săptămâna viitoare, vom organiza o licitaţie cu toate tricourile de joc, purtate la aceste meciuri şi vom organiza totul la un post de televiziune. Oricum, evenimentul de azi a ieşit foarte bine şi a fost foarte emoţionant. Nu am mai fost aşa emoţionată de când eram la şcoală. Kassandra le mulţumeşte tuturor pentru sprijin", ne-a declarat Denisa Nechifor.  

Selecţionerul, titular de drept

Printre titularii cu care Steaua 1986 a aboradt meciurile de ieri s-a numărat şi selecţionerul României, Victor Piţurcă. Cu un fizic de invidiat la cei 55 de ani, "Satana" a precizat, cu umor, că nu ar mai face faţă în Liga I, dar că ar putea să mai evolueze, fără probleme, "cel puţin cinci minute în liga a patra". Tehnicianul a mai precizat, făcând referire la grupa de calificare pentru CM 2014 : "Olanda e favorită clară, dar mai sunt încă trei echipe foarte bune. Putem să ne calificam. Amicalul cu Grecia mi-a dat speranţe şi cred că şi suporterilor. Voi miza pe fotbaliştii pe care i-aţi văzut cu Grecia şi Belgia, plus jucători cu experinţă, ca Mutu şi Tamaş. La Chivu nu mă mai gândesc în acest moment".  

I-a cântat Ştefan Stan

La sfârşitul evenimentului care a avut loc, ieri seară, la Sala Polivalentă din Bucureşti, a cântat şi Ştefan Stan, câştigătorul concursului "Vocea României". Ştefan, care a promis că-i va da Kassandrei 10.000 de euro ca să-şi continue tratamentul, a vizitat-o, cu o săptămână în urmă, la Timişoara pe fetiţa soţilor Rotariu. Cu acest prilej, artistul i-a adus acesteia o păpuşă Barbie şi i-a fredonat două piese din repertoriul internaţional.  

Şi artiştii i-au fost aproape

Printre echipele care au participat la acest eveniment caritabil s-a numărat şi naţionala artiştilor. Cu Aurelian Temişan, Kamara, Pepe, Adrian Enache sau Andrei Ştefănescu printre titulari, formaţia artiştilor din România a ocupat, în final, locul trei, după ce a învins, în finala mică, naţionala jurnaliştilor cu 4-0.  

Meciurile turneului
Steaua 1986 - Naţionala Jurnaliştilor 3-1
Generaţia de Aur - Naţionala Artiştilor 6-0  

Finala mică:
Naţionala Artiştilor - Naţionala Jurnaliştilor 4-0  

Finala mare:
Steaua 1986 - Generaţia de Aur 5-3  
sursa: www.libertatea.ro

Fotografii: Dumitru Angelescu