marți, 15 februarie 2011

Kassandra Rotariu, fata care a suferit 27 de operaţii: "Mi-e dor de tata!"


În aceste zile, Iosif Rotariu încearcă, alături de ceilalţi membri ai staffului tehnic din Banat, să facă din Poli campioana României. Inima îi este însă împărţită între Timişoara şi Strasbourg.

Soţia lui Roti şi fiica lor naturală, Romina, sunt alături de Kassandra în Franţa. Fetiţa a fost operată lunea trecută la maxilar, însă mai are multe de îndurat. "Operaţia a durat şase ore, doamna doctor Wilk a spus că este foarte mulţumită de modul în care a decurs aceasta şi că se vindecă uşor. Kassandra are acum un aparat dentar fixat în gingii, prins în arcuri, care trebuie scos după aproximativ trei săptămâni. Atunci va urma a doua operaţie, tot la maxilar, după care Kassandra va putea să mănânce normal", a explicat Dana Rotariu.

Fetiţa a stat două zile la reanimare, apoi la terapie intensivă, iar în această săptămână va ieşi din spitalul Hautepierre şi se va muta cu mama ei adoptivă la o pensiune. Trebuie să rămână la Strasbourg şi să meargă de două ori pe săptămână la un alt spital pentru recuperare.  "Condiţiile de la spital sunt ireproşabile, dar nu puteam să o ţinem acolo încă două-trei săptămâni. Am plătit 1.500 de euro pe zi spitalizarea, iar reanimarea a costat 1.900 de euro pe zi" , a spus mama adoptivă a Kassandrei.

"Kassandra, o să fii cea mai frumoasă!"
Micuţei i s-a făcut un dor teribil de casă, spune Dana Rotariu: "Tot zice că vrea acasă, vorbeşte toată ziua cu tata la telefon, spune că îi e dor de tata şi de fratele ei, Cristi (n.r. - primul copil adoptat de familia Rotariu)". Femeia care a salvat-o pe Kassandra în 2009 nu îşi poate ascunde emoţiile când vorbeşte despre schimbările prin care a trecut micuţa în ultimii doi ani.  "Sunt fericită, dar mă doare sufletul, pentru că a suferit mult şi încă mai suferă. Singura ei alinare acum e când îi spunem că se va face bine. Aşa i-am spus: «Doctorii te vor face bine acum şi o să fii cea mai frumoasă!»" , spune soţia lui Iosif Rotariu.

27 de operaţii a suferit Kassandra până acum

CONDIŢII - De la aparate la jucării
Soţia lui Roti spune că uneori ea şi Romina suferă mai mult decât fetiţa. Chiar dacă trebuie să îndure acel aparat fixat în gingii şi o senzaţie permanentă de foame, spiritul ludic al Kassandrei iese mereu la iveală. "Au sală de joacă la spital şi îmi tot spune că vrea să se joace, cu toate că, mai ales în primele zile, nici nu se putea ridica din pat", povesteşte Dana Rotariu.

REMEMBER - Maltratată de propria bunică
Kassandra are nevoie de operaţiile la maxilar, la picior şi la mâini după tratamentul oribil pe care i l-a aplicat femeia care trebuia să o crească. Bunica sa a bătut-o de nenumărate ori, a ars-o pe faţă şi chiar a aruncat-o de la etaj, când Kassandra era foarte mică. Luna trecută, femeia a fost condamnată la opt ani de închisoare.

TRATAMENT - 100.000 de euro, o dată la patru ani
Operaţiile de care Kassandra are nevoie cât mai repede costă aproximativ 100.000 de euro. Chiar dacă aceste intervenţii chirurgicale o vor face bine pe Kassandra, protezele vor trebui înlocuite, deoarece fetiţa va creşte. Astfel, fiica adoptivă a lui Roti va trebui să treacă prin astfel de operaţii şi peste patru ani, şi peste opt ani, şi peste doisprezece ani, până la vârsta majoratului.
sursa: www.prosport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introduceti mesajul dvs. mai jos