miercuri, 14 martie 2012

Urmeaza operatia nr.31


Kassandra, la a 31-a operatie! Fetita adoptata de familia Rotariu va pleca in Franta pe 12 martie
Micuta continua lupta cu urmele lasate de propria bunica, femeia care a batut-o, a infometat-o si a ars-o. Norocul ei este ca Iosif Rotariu si sotia lui se straduiesc sa ii ofere ingrijirea medicala extrem de costisitoare de care are nevoie.

Kassandra e într-o stare mult mai bună decât cea în care se afla atunci când a fost găsită de soţia lui Roti, dar mai are mult de îndurat până când va scăpa de internări, operaţii şi perioade lungi de recuperare.

Fetiţa a suferit intervenţii chirurgicale majore la maxilar, la piciorul stâng şi la cotul mâinii drepte. A ajuns în această situaţie din cauza faptului că a fost maltratată de propria bunică. Urmează cel puţin alte trei operaţii, la ambii umeri şi la cotul mâinii stângi. „Plecăm pe 12 martie, iar în data de 14 avem programare. Îi vor lua măsura pentru a-i pregăti proteza pentru umărul drept”, a declarat mama adoptivă a Kassandrei. Operaţia la cot a costat circa 12.000 de euro, iar cea de la umăr, următoarea, necesită în jur de 18.000 de euro.

Suma totală necesară pentru operaţiile pe care Kassandra le-a suferit, plus cele la care mai trebuie supusă, depăşeşte 100.000 de euro.

Piciorul stâng e cu 6 cm mai mic

După 30 de operaţii, fetiţa mai are de îndurat cel puţin trei: una la umărul drept şi două la mâna stângă. Kassandra face zilnic fizioterapie, pentru a i se dezvolta muşchii în jurul protezei de la picior. „Nu are dureri, chiar aleargă, dar piciorul stâng nu îi mai creşte normal, îi creşte doar dreptul. De aceea i-am făcut o nouă comandă pentru un pantof ortopedic şi o orteză, pentru că are şase centimetri lipsă la piciorul stâng. Proteza de la şold trebuie schimbată după doi ani, dacă nu chiar mai repede. Iar fizioterapie trebuie să facă non stop, până la 18 ani”, a explicat soţia antrenorului secund al lui Poli Timişoara.

Articol preluat de pe www.stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Introduceti mesajul dvs. mai jos