Despre Kassandra (RO)

POVESTEA KASSANDREI


protv.ro: La numai patru ani, Kassandra a cunoscut deja partea urata a vietii. Mama ei a abandonat-o si a devenit povara pentru bunica in grija careia a ramas. Fara mila, femeia a chinuit-o teribil: a zdrobit-o in bataie pana i-a rupt oasele, a ars-o cu tigara si aproape a lasat-o sa piara de foame.

Mai mult moarta decat vie, copila a ajuns la spital, iar medicii si-au dat seama ca fetita trebuie salvata. Au cautat o familie cu suflet, care s-o infieze. Fosta glorie a nationalei de fotbal, Iosif Rotariu, si sotia lui au adoptat-o. Incearca sa o faca sa uite de teroare si dureri. Care au lasat, insa, urme adanci: fetita are nevoie de proteze pentru sold si maini, care costa peste 100 000 de euro.

"Era piele si os, avea, am inteles de la domnul doctor, 24 de interventii chirurgicale cu anestezie generala. Acolo la spital am aflat ca a fost batuta, maltratata."Dana Rotariu, mama adoptiva a Kassandrei.

Kasandra afla abia acum, la 4 ani, cum este sa ai o familie care sa te iubeasca si sa-ti poarte de grija. Dana Rotariu, sotia fostului fotbalist si actual secund la FC Timisoara, tine la ea ca la propriul copil. Se poate spune ca a salvat-o de la moarte cand a luat-o din spital.

Cea care i-a devenit mama adoptiva isi aminteste ca i-au dat lacrimile cand, de pe patul de spital, fetita a implorat-o cu glas stins sa o ia acasa.

Ca si cum nu a patimit de-ajuns, Kassandra sufera si de o boala care ii macina oasele. Parintii adoptivi au dus-o la clinici din Occident, unde fetita a suferit mai multe interventii chirurgicale.

Kasandra se bucura acum de parinti si de un fratior. Poate in sfarsit sa se bucure de zapada, de jucarii, sa se simta rasfatata. Abia anul acesta a aflat ca exista Mos Craciun si a rugat-o pe mama Dana sa-i scrie dorintele ei.

Familia adoptiva si medicii au trimis cereri la spitale din Europa, ca sa afle unde o pot opera pe Kassandra. Mai au o grija: interventiile se ridica la cateva zeci de mii de euro, bani de care noii ei parinti incearca sa faca rost.

Daca vrei sa o ajuti pe Kassandra, mai jos se afla conturile in care se pot trimite bani:

B.R.D.
GROUPE SOCIETE GENERALE

STR. SOCRATES NR.1 TIMISOARA, ROMANIA, JUD. TIMIS, COD 300551

IDENTITY CODE: 2650416354744
BENEFICIAR; ROTARIU LILIANA DANIELA
IDENTIFICATION INTERNATIONALE
IBAN ; RO 70 BRDE 360 SV 80487003600 EURO
IBAN : RO 29 BRDE 360 SV 96418133600 USD
IBAN : RO 34 BRDE 360 SV 18398993600 RON
IDENTIFIANT SWIFT : BRDE ROBU


ÎNGERAŞUL SALVAT DE ROTI

Kassandra Rotariu impreuna cu familia eiprosport.ro: Kassandra are patru ani. Crede în Moş Crăciun, dar mai ales în miracole. Pentru prima oară în scurta ei viaţă, simte cu adevărat ce înseamnă Crăciunul, graţie familiei Rotariu.
În urmă cu un an şi patru luni, fostul internaţional Iosif Rotariu şi soţia lui, Dana, au hotărât să înfieze o fetiţă. S-au decis pe loc, fără discuţii, doar dintr-o singură privire, şi aceea împăienjenită de lacrimi. Micuţa Kassandra era doar un boţ de carne strivit de propriile-i rude. Abandonată de părinţi, a fost lăsată în grija bunicii sale, care a bătut-o însă crunt luni întregi. Kassandra a ajuns în cele din urmă la spital, imobilizată şi cumplit de slabă. "Din ancheta medico-legală reiese că nu era un punct nelovit pe corpul ei. Era arsă cu ţigara şi îi fusese turnat acid sulfuric pe faţă", povesteşte Dana Rotariu.

Găsiţi prin intermediul bisericii
Cum a aflat familia Rotariu despre situaţia micuţei? "Am primit un telefon de la o doamnă psiholog. Avea o voce disperată, m-a rugat să merg să văd o fetiţă de care şi ea a aflat întâmplător la coafor. Ne-a găsit prin intermediul bisericii. A căutat o familie binevoitoare care poate să o ia. Eu mai luasem un copil în plasament, iar datorită acestui lucru puteam să o iau pe Kassandra în regim de urgenţă. Ea era gata de externare şi nu aveau unde să o ducă, fiindcă era imobilizată la pat. Nu o lua nicio direcţie de copii", povesteşte Dana Rotariu.

Trei operaţii, 100.000 de euro
În decurs de un an şi patru luni, fetiţa a fost supusă la 24 de intervenţii chirurgicale, din cauza faptului că avea foarte multe oase rupte. Nici acum nu îşi poate folosi mâinile şi un picior, iar maxilarul necesită o operaţie imediată.
Până acum, soţii Rotariu au cheltuit 40.000 de euro, însă greul abia acum începe. Kassan­dra mai are nevoie de trei intervenţii, pe care le poate face doar în străinătate, la Strasbourg. Prin emisiunea "Dăruieşti şi câştigi", de la Pro TV, a primit 4.000 de euro, dar până la strângerea sumei necesare, aproape 100.000 de euro, e cale lungă. "Pentru operaţia de la maxilar ne trebuie 5.000 de euro, care înseamnă trei zile de spitalizare, plus operaţia. Fiecare operaţie de la mâini şi picior costă 30.000 de euro. Sper să găsim banii, pentru că micuţa noastră Kassandra are un înger păzitor care ne-a călăuzit spre ea", a mai spus Dana Rotariu.
Kassandra se pregăteşte pentru primul Crăciun adevărat. Sub brad şi-a pus pantofiorii, pentru cadouri. Un pantofior mai mare, unul mai mic, după cum îi sunt acum picioruşele. Râde şi spune poezii... Roti a salvat un îngeraş.

La început, doctorii îmi ziceau că sunt nebună, că nu ştiu în ce mă bag. Acum, pot să spun că suntem fericiţi
Dana Rotariu, mama adoptivă
"Coşmaruri din oră în oră"
Kassandra Rotariu
Kassandra Emanuela Cristiana. Aşa a fost botezată la biserică, din milă, când avea şase luni. Mama ei adoptivă ne-a arătat poze din ziua în care a găsit-o la spital. Era imobilizată la pat, doar piele şi os, iar doctorii o hrăneau prin perfuzii. Acum, între fetiţa din poză şi cea care se joacă şi râde împreună cu fratele ei, Cristian, nu mai există aproape nicio asemănare. "În primele şase luni n-am dormit nicio noapte. Se trezea plângând, avea coşmaruri din oră în oră. Când am luat-o, avea carne vie pe spate", povesteşte Iosif Rotariu.

 Ce este osteomielita
Boala de care suferă Kassandra se numeşte osteomielită şi este o afecţiune gravă a sistemului osos. Boala e provocată la copii de infecţii puternice care se infiltrează în oase şi distrug articulaţiile. Tratamentul înseamnă luni de zile de antibiotice, după care articulaţiile distruse sunt înlocuite cu proteze pentru ca organismul să se poată dezvolta.

Kasandra, fetita de 4 ani infiata de 
fostul fotbalist Iosif Rotariu, 
are nevoie de ajutor!

Povestea Kasandrei, fetita infiata de familia fostului fotbalist Iosif Rotariu, este cu adevarat impresionanta. E povestea unui copil care abia la 4 ani, a aflat cum este sa ai o familie care sa te iubeasca si sa-ti poarte de grija.


Cand au vazut-o prima oara, Kassandra era piele si os si avea 24 de interventii chirurgicale cu anestezie generala. La spital au aflat ca a fost parasita de mama si apoi batuta si maltratata de bunici. Cu toate ca sotii Rotariu mai infiasera un baietel, fetita i-a cucerit definitiv si au adoptat-o si pe ea.

Acum, Dana si Iosif Rotariu tin la ea ca la propriul copil. Se poate spune ca au salvat-o de la moarte cand au luat-o din spital. Teroarea prin care a trecut copila a lasat urme adanci. Are acum nevoie de proteze pentru sold si maini.

Ea este Kassandra Emanuela Cristiana, ingerasul care a intrat in familia Rotariu pe cand avea 4 anisori. Mama naturala a parasit-o, iar fetita a ramas in grija bunicii. Batrana, insa, in loc sa ii ofere o copilarie frumoasa, a batut-o si a torturat-o, a crescut-o in conditii inumane. Asa a ajuns micuta intr-un spital, unde medicii s-au crucit cand au descoperit situatia critica in care se afla.

Iosif Rotariu si sotia sa, Dana, mai luasera acasa un baietel, prin programul de asistenta sociala. S-au dus intr-un suflet la spital, sa o vada pe fetita care trecuse prin infern. De cum au vazut ingerasul care zacea, slabit, pe patul de spital, au stiut ca trebuie sa faca orice pentru a-l salva. Au hotarat pe loc sa o ia acasa...

Iosif si Dana Rotariu vedeau cum fetita incepe sa prinda viata, inconjurata de iubirea pe care nu o primise pana atunci. Avea, in sfarsit, doi parinti care o iubeau neconditionat. Avea un fratior, jucarii, un camin cald, prieteni. Dar Kassandra avea inca probleme grave, semne ale maltratarilor si ale torturilor. Noii ei parinti au inceput, pentru ea, o adevarata cursa pentru supravietuire. In numai un an, a fost operata de ... 24 de ori!

Iosif si Dana s-au framantat zi de zi, in cautarea solutiilor. Operatiile costa enorm de mult. 40 de mii de euro au costat cele 24 de operatii din ultimul an. Dar mai are nevoie de cel putin trei operatii, pentru ca nu isi poate folosi mainile si un picio

Povestea Kassandrei a facut sa vibreze mii de inimi. La "Daruiesti si castigi", o tara intreaga a aflat despre destinul tragic al micutei, iar oamenii au ajutat-o, dupa puteri.

Iosif si Dana au continuat sa lupte pentru fetita lor. Da, era fetita lor de acum, ingerasul lor, iar povestea lor merge mai departe. Dana si Iosif sunt gata sa ajunga pana in panzele albe pentru fetita care le-a intrat in suflet pentru totdeauna. Oamenii au aflat despre aceasta poveste si la "Dansez pentru Tine"

Micuta are nevoie de o suta de mii de euro pentru a putea fi operata, in iunie, la o clinica din Franta. Parintii au reusit sa stranga pana acum 20 de mii.

Kassandra a pasit deja intr-o alta lume, intr-o lume calda, in care si-a intalnit adevaratii parinti. Ei fac totul pentru ea, oprice sacrificiu. Dar are nevoie si de ajutorul nostru, pentru a-si putea trai cu adevarat copilaria.

Sa o ajutam, de la inima, la inima!

FETITA INFIATA DE ROTARIU A SUFERIT 24 DE INTERVENTII CHIRURGICALE SI INCA NU ISI POATE FOLOSI MAINILE SI UN PICIOR!

sport.ro: Iosif Rotariu a infiat anul trecut o fetita maltratata de propriile rude. Intr-un an fetita de 4 anisori a suferit 24 de interventii chirurgicale pentru refacere, insa acum nu isi poate folosi mainile si un picior.

Kassandra a fost infiata de Iosif Rotariu in urma cu un an si patru luni. Sotia lui, Dana, a hotarat sa o infieze pe micuta.

Abandonata de parinti, Kasssandra, a fost batuta cu bestialitate de bunica sa si pana la urma a ajuns la spital. "Am primit un telefon de la o doamna psiholog. M-a rugat sa vin sa vad fata. Eu mai luasem un copil in plasament si datorita acestui lucru puteam sa o iau si pe Kassandra in regim de urgenta. Era gata de externare si nu stiau unde sa o duca", povesteste in Prosport , Dana Rotariu.

Operatiile pe care a trebuit sa le faca Kassandra, 24 la numar numai in ultimul an au costat familia lui Rotariu 40.000 de euro. Kassandra a mai primit 4000 de euro din partea emisiunii "Dansez pentru tine" dar pentru cele 3 interventii de care mai are nevoie trebuie sa faca rost de 100.000 de euro. "Fiecare operatie la maini si la picior costa 30.000 de euro", spune sotia lui Rotariu.